Glazen Huis Noordoostpolder heeft eigen app

Emmeloord - Het Glazen Huis Noordoostpolder houdt belangstellenden de komende editie op de hoogte in de vorm van een app. Via de app kunnen is het ondermeer mogelijk het laatste nieuws, het programma en de tussenstand te bekijken.

Het is ook mogelijk een verzoekplaat aan te vragen bij de drie dj’s. De dj’s kunnen zelfs terugbellen om de aanvrager in de uitzending te bedanken voor het verzoeknummer. Er is geen betaalverplichting, maar de organisatie hoopt natuurlijk wel dat de aanvragers een (klein) bedrag doneren bij de dj’s.

Razend enthousiast

De Glazen Huis App is ontwikkelt en beschikbaar gesteld door Verwer Computer Ontwikkeling uit Marknesse in samenwerking met grafisch ontwerper Mr. Thox. Mark Verwer, de maker: ‘Ik heb eerder apps gemaakt voor lokale bedrijven en ik vond dat ons eigen Glazen Huis niet zonder kon. De organisatie was razend enthousiast en zo is het balletje gaan rollen. Ik ben erg blij met het resultaat, mede door een goede samenwerking met alle partijen. Nu maar hopen dat de app veel gedownload wordt.’

Bijzonder blij

De organisatie van het Glazen Huis is bijzonder blij met de app. Glazen Huis-voorzitter Willem Keur: ‘Ook wij gaan met onze tijd mee op deze wijze. Voor veel mensen, vooral jongeren, is dit tegenwoordig dé manier om informatie tot zich te nemen, via een app op je telefoon. Het leukst is nog dat iedereen actief betrokken raakt met het Glazen Huis doordat je een verzoeknummer kunt aanvragen. Als je het nummer dan korte tijd later ook daadwerkelijk hoort, maakt het natuurlijk erg interactief.’ De app is gratis te downloaden voor Apple-gebruikers in de AppStore en voor Android-gebruikers via de Google Play Store.

Zie voor meer informatie en een directe link naar de app de site van het Glazen Huis Noordoostpolder.

Bekijk ook het dossier 'Glazen Huis Noordoostpolder 2013'.