Paul Vermast lijsttrekker GroenLinks Dronten

Dronten - Paul Vermast is woensdagavond door de algemene ledenvergadering van GroenLinks Dronten verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.

Vermast voelt zich vereerd met zijn verkiezing en kijkt uit naar een boeiende campagne: 'De komende vier jaar wil ik met de fractie ervoor gaan zorgen dat we ons helder groene profiel vasthouden. Met tal van groene initiatieven hebben we de afgelopen jaren successen geboekt, ik noem de LED-straatverlichting die er op mijn initiatief komt als voorbeeld. Met de grote decentralisaties de komende jaren zullen we pal moeten gaan staan voor onze inwoners die het niet op eigen kracht redden. Als GroenLinks steken we die een helpende hand toe, in plaats van de VVD die blijft hangen in cijfers en geld. Wij kiezen voor mensen!'

Burgerraadsleden

Na Vermast staan burgerraadsleden Kevin Mol en Albert Bleijenberg op de nummers twee en drie. Nummer vier is oud-GroenLinks Flevoland bestuurder Leo Broekhuis. Provinciaal GroenLinks fractievoorzitter Simon Miske verbindt zich aan de vijfde plek. De zesde plek wordt ingenomen door burgerraadslid Johan Banis.

'GroenLinks kiest hiermee voor een in leeftijd, sekse en seksuele voorkeur zeer diverse lijst om de verkiezingen mee in te gaan. Een prachtig team dat alles op alles wil zetten om in onze gemeente een groene, sociale en rechtvaardige samenleving op GroenLinkse wijze vorm te geven', stelt de vers verkozen lijsttrekker.