Gerben, Martijn en Frans bevolken Glazen Huis Emmeloord

Emmeloord - Gerben Kamphorst, Martijn Verheij en Frans Visser zijn de drie dj’s die van 21 tot en met 24 december in het Glazen Huis in Emmeloord opgesloten worden. Zij gaan 72 uur onafgebroken radio maken en verzoekjes draaien voor Serioues Request.

Gerben Kamphorst (20) is de veteraan van het dj-trio, in ieder geval wat betreft ervaring met het Glazen Huis. Hij heeft namelijk de vorige twee edities ook doorgebracht in het Glazen Huis aan de Lange Nering. Gerben is student Communicatie en heeft zijn eigen radioprogramma ‘On the Radio’ bij Radio Noordoostpolder.

Verslaafd

Ook Martijn Verheij (32) heeft zijn sporen verdiend bij Radio Noordoostpolder. Hoewel hij inmiddels al enige tijd niet meer in de polder woont, is hij nog steeds verslaafd aan het radio maken. Hij heeft op dit moment weer een radioprogramma bij BO, de Bollenstreek Omroep. Martijn is bij de vorige edities betrokken geweest vanuit de organisatie en weet dus wat er komt kijken bij het maken van drie dagen radio.

Nieuwkomer

De grote nieuwkomer in het Glazen Huis, en voor velen wellicht dé grote verrassing, is Frans Visser. Frans (50) is geen onbekende in de polder en zal zijn levenservaringen zeker gebruiken gedurende zijn toerbeurten in het huis. Als radiomaker heeft ook Frans de nodige ervaring opgedaan bij onder meer de OZO én Radio Noordoostpolder.

Frans debuteert in de spotlichten van het Glazen Huis, maar betekent dit dat hij zenuwachtig is? ‘Het is alweer een tijdje geleden dat ik achter de knoppen heb gezeten, maar dat gaat helemaal goed komen. Ik merk wel een bepaalde spanning, maar zenuwachtig? Nee, dat niet. Ik heb er juist enorm veel zin in'.

Karakters

De organisatie van het Glazen Huis Noordoostpolder is bijzonder verheugd dat ze opnieuw drie unieke persoonlijkheden bereid heeft gevonden om 72 uur lang non-stop radio te gaan maken en dat zonder te eten.

‘We krijgen nu drie compleet verschillende karakters met compleet verschillende muzieksmaken achter de microfoon en dat zal het programma alleen maar ten goede komen. Daarnaast is het echt een uitdaging voor de dj’s om geconcentreerd zo lang een programma te maken, terwijl ze, behalve de bekende fruitsapjes, niets te eten krijgen. Zij gaan deze uitdaging aan en daar hebben wij alle respect voor’, aldus Willem Keur, die de dj's namens de organisatie bekendmaakte.

Twitter

Volg de drie dj’s op Twitter: Frans Visser @koostak, Martijn Verheij @martijnverheij en Gerben Kamphorst @gurbb. Voor meer informatie op de website van het Glazen Huis NOP.