Feestelijk ontvangst Nuon Solar Team op Schiphol

Amsterdam - Vanmorgen om zes uur zette het Nuon Solar Team, met in de gelederen Annemiek Koers uit Espel, voor het eerst na het behalen van de wereldtitel zonneracen in Australië voet op Nederlandse bodem.

Het Delftse studententeam werd onder grote belangstelling van familie, vrienden, relaties en media feestelijk onthaald. Het team landde op Schiphol na het winnen van de World Solar Challenge in Australië op 10 oktober 2013. Het Nuon Solar Team deed voor de zevende keer mee aan het wereldkampioenschap zonneracen en won de wereldbeker voor de vijfde keer. Ze deden dit met de solarauto Nuna 7, die is gebouwd en getest in Lelystad.

Het team werd bij de gate feestelijk ontvangen door onder andere vrienden en familie. Zij hebben het team drie maanden niet gezien en enorm meegeleefd met de studenten die voor de uitdaging van hun leven stonden: de wereldbeker terughalen naar Delft.

Het team van Tokai University won de afgelopen twee edities. Voor het eerst sinds 2007 is Nederland nu weer wereldkampioen.