'Wolf Luttelgeest mogelijk doodgeschoten in Polen'

Luttelgeest - De 'wolf van Luttelgeest' is niet door een ongeluk in de Noordoostpolder om het leven gekomen, maar mogelijk in Polen doodgeschoten. Het Vara-programma Vroege Vogels heeft dit uit betrouwbare bronnen vernomen.

De wolf werd op 4 juli dood aangetroffen langs de Uiterdijkenweg tussen Luttelgeest en Marknesse. Volgens  twee - voorlopig anonieme - bronnen is het dier in Polen doodgeschoten. Pas na de sectie van het dode dier zou aan het licht zijn gekomen dat er twee kogelgaten in het lichaam zitten.

'De resten van een bever die in de wolvenmaag zijn gevonden zouden afkomstig zijn van een dier uit Polen', aldus de website van Vroege Vogels. 'Dat kan alleen verklaard worden als de wolf in Polen is neergeschoten en op nu nog onduidelijke wijze naar ons land is getransporteerd'.

Teleurstelling

Wolven in Nederland reageert teleurgesteld op het nieuws dat de wolf 'niet in levenden lijve de Nederlandse grens is overgestoken. Wij wachten verdere berichtgeving af over de resultaten van het onderzoek waaruit dit blijkt'.