Canon De Noordoostpolder komt met bijzondere uitgave

Emmeloord - Oktober is de maand van de geschiedenis. Thema is dit jaar 'Vorst en volk'. De Stichting Canon De Noordoostpolder komt met een bijzondere uitgave: 'Vorst en volk in Noordoostpolder'.

Het is de eerste van een serie zogenaamde 'verrekijker'-producties, kleinere uitgaven waarbinnen naar een bijzondere gebeurtenis of thema gekeken wordt. Binnen deze uitgave zijn dat de bezoeken die leden van het koninklijk huis aan de Noordoostpolder brachten.

Persoonlijke verhalen

Aan de hand van foto’s en persoonlijke verhalen wordt het thema in kaart gebracht. Ook wordt tijdens de maand van de geschiedenis de herziene tweede druk van het Canonboek in verkoop gebracht. Dit boek is vanaf 24 oktober bij boekhandel Marsman verkrijgbaar.

Geportretteerden

De eerste verrekijkeruitgave ‘Vorst en Volk in de Noordoostpolder' wordt tijdens een bijeenkomst aan het publiek gepresenteerd. Enkele geportretteerden uit de uitgave vertellen over hun persoonlijke ontmoetingen tijdens een bijeenkomst op 23 oktober om 16.30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

De inloop is vanaf 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Toegang is vrij. Aansluitend is er ook gelegenheid om de speciale uitgave en/of het herziene canonboek te kopen.