Nuon Solar Team en Tokai in nek-aan-nekrace

Coober Pedy - Het Nuon Solar Team heeft tijdens de derde racedag van de World Solar Challenge de koppositie in handen weten te houden. De in Lelystad gebouwde zonnewagen Nuna7 is zelfs iets verder uitgelopen op rivaal Tokai University uit Japan.

Aan het einde van de dag lag het Nuon Solar Team 30 kilometer voor op ‘Tokai’.

De World Solar Challenge is 3000 kilometer lang. Inmiddels is hiervan 2127 kilometer afgelegd door het Nuon Solar Team. Vandaag heeft het team 762 kilometer gereden, puur op de kracht van de zon. Ook vannacht kampeert het complete team langs de kant van de weg. Zo’n 50 kilometer voor Coober Pedy. Hier is woensdag ochtend al snel de eerste Control Stop.

Aartsrivaal

Al sinds de eerste dag rijdt het team op koppositie en het is natuurlijk niet van plan om deze plek af te staan aan aartsrivaal Japan. Zeker omdat Tokai University in 2009 en 2011 de World Solar Challenge won van het Nuon Solar Team, dat beide vorige edities op de tweede plek eindigde.

Nuna7-coureur Sjoerd Moorman reed een groot deel van de etappe van vandaag: “Ik voelde wel goed dat er vandaag een stevige zijwind stond, dus ik moest goed blijven opletten. Maar verder rijdt Nuna7 heerlijk. We hebben een uitstekende auto gebouwd.”

38 teams

Tijdens de tweejaarlijkse World Solar Challenge rijden zonneraceteams 3000 kilometer door Australië van Darwin naar Adelaide. 38 teams van over de hele wereld doen mee in drie verschillende klassen.

Het Nuon Solar Team van de Technische Universiteit Delft doet voor de zevende keer mee. Vier keer eerder wist het team de World Solar Challenge te winnen.

Bekijk ook de videoverslagen van de race op het YouTube-kanaal van het Nuon Solar Team.