Wolf Meppen niet zelfde als dode wolf Noordoostpolder

Marknesse/Meppen - De wolf die dit voorjaar is gezien bij Meppen, net over de grens bij Drenthe, blijkt een ander dier te zijn dan de dode wolf die in de Noordoostpolder werd gevonden. Dat blijkt uit de resultaten van de DNA-analyse.

Afgelopen voorjaar werd bij het Duitse Meppen, niet ver van de grens met Drenthe, een wolf vastgelegd met een cameraval. DNA van het dier is onderzocht en het blijkt een vrouwelijk dier te zijn dat afkomstig is uit de Duits-Poolse populatie, zo meldt Wolven in Nederland vandaag.

Speeksel

DNA uit speeksel dat van een gedood damhert werd gehaald en DNA uit uitwerpselen werd opgestuurd naar het Senckenberg instituut in Frankfurt.

Uit het onderzoek blijkt nu dat de wolf van Meppen een vrouwelijk dier is en dat de afkomst niet tot op roedelniveau bepaald kan worden. Wel is duidelijk dat het dier uit de Duits-Westpoolse populatie afkomstig is. Dat maakt duidelijk dat deze wolf niet dezelfde is als de dode wolf die in de Noordoostpolder werd gevonden. Men neemt aan dat het een jong dier is.

Geen waarnemingen

Er zijn al lange tijd geen waarnemingen meer gedaan van het dier bij Meppen, aldus Wolven in Nederland. 'Dat zegt niet alles, want bijvoorbeeld op de Lüneburger Heide leek er op een gegeven moment een jaar lang geen wolf aanwezig te zijn, waarna er toch weer een aanwezig bleek te zijn'.