Inwoners denken mee over herinrichting Stadhuisplein

Lelystad - Inwoners van Lelystad kunnen meedenken over de herinrichting van het Stadhuisplein. Het is de bedoeling dat het grote, lege plein in het stadshart weer een bruisend en gezellig karakter krijgt.

De gemeente vraagt inwoners wat zij belangrijk vinden voor de herinrichting van het Stadhuisplein. Meedenken kan via de website www.lelystad.nl/stadshart, social media, tijdens een grote bijeenkomst op het Stadhuisplein op zaterdag 14 september en via speciale 'huiskamerbijeenkomsten'.

Tijdens de creatieve inloopbijeenkomst op 14 september kunnen inwoners en ondernemers hun top 10 van suggesties waarom zij graag op het plein zouden willen zijn, doorgeven. Ze kunnen dan ook gelijk schetsen maken van hun ideeën met de stedenbouwkundigen.

Social media

Meedenken kan ook via twitter (#stadhuispleinlelystad), Pinterest en op de Facebookpagina van de gemeente.

Mensen die met minimaal acht anderen een goed plan hebben voor het Stadhuisplein, kunnen dat aangeven. De wethouder komt dan persoonlijk langs. Het plan krijgt dan een bijzondere positie in het sfeerdocument dat onderdeel wordt van de ontwerpopdracht.

Randvoorwaarden

Het is mogelijk om tot 6 oktober de input te geven. De inbreng is een belangrijk onderdeel van de ontwerpopgave. Natuurlijk gelden er ook een aantal randvoorwaarden bij de inrichting. Zo moeten de hulpdiensten bijvoorbeeld overal bij kunnen komen en moeten trouwauto’s bij de ingang van het stadhuis kunnen komen.

Maximale creativiteit

De gemeente kiest er bewust voor om niet alles van te voren zelf te bepalen, maar ruimte te bieden aan initiatieven vanuit de samenleving. 'Op die manier hopen we het best mogelijke resultaat te behalen'.

Het college heeft ook besloten te kiezen voor een aanbestedingsvorm die hierbij aansluit. 'Door een andere aanbestedingsvorm gaat het er niet om de partij te selecteren die aan de hand van een gedetailleerde opdracht van de gemeente het werk doet voor de laagste prijs, maar juist een partij die door slimme en creatieve ideeën en samenwerkingen het meeste optimale resultaat weet te behalen'. 

Eind 2014 moet het Stadhuisplein klaar zijn.