Nuna 7 één van kanshebbers in zonnerace

Zandvoort - De Nuna 7, de solarauto die is gebouwd en getest in Lelystad, is klaar voor de World Solar Challenge 2013 in Australië. Tijdens een race op het circuit van Zandvoort bleek meteen dat de racewagen op zonne-energie één van de kanshebbers is.

De raceauto met zonnecellen weegt slechts 150 kilogram en haalt een topsnelheid van 185 km per uur. Tijdens een race met onder andere het vorige model, de Nuna 6, werd duidelijk dat de technische ontwikkeling niet heeft stil gestaan. Hiermee zijn de Nuna 7 en het Nuon Solar Team meteen één van de kanshebbers van de World Solar Challenge 2013.

Thuisbasis Lelystad

Het revolutionare, assymetrische ontwerp werd op het circuit van Zandvoort voor het eerst aan het publiek getoond. Tegelijkertijd ondertekenden het Nuon Solar Team, de gemeente Lelystad en City Marketing Lelystad het sponsorcontract dat de samenwerking rondom dit project nog eens benadrukt. Hiermee kan de Nuna 7 Lelystad als thuisbasis claimen.

De ambitie van het Nuon Solar Team op het gebied van technologische innovatie voor duurzame en schone energie past bij de ambitie van het klimaatbeleid van  Lelystad, namelijk het bevorderen van elektriciteit en zonne-energie als energiebron voor mobiliteit.