Jaap Kramer geeft inloopconcert op Meere-orgel

Urk - Organist Jaap Kramer geeft woensdagmiddag 7 augustus een inloopconcert op het gerestaureerde Meere-orgel in de Bethelkerk op Urk. Dit is het vijfde van in totaal acht inloopconcerten.

De inloopconcerten worden georganiseerd door de - voormalige - restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten doet het Meere-orgel weer dienst bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen.

Het talent van Kaap Kramer werd al vroeg ontdekt en rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel spelen werd zijn grote passie. Hij kreeg les van verschillende docenten en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.

Soli Deo Gloria

Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft hij veel beleefd in binnen- en buitenland. Dirigeren bleek een talent van Jaap te zijn.

Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en begeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand.

Nederland Zingt

Muziek maken werd Jaaps beroep. Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames en werkt hij regelmatig mee aan het bekende EO-televisieprogramma 'Nederland Zingt'.

Het inloopconcert op woensdag 7 augustus in de Bethelkerk begint om 16.00 uur. De volgende concerten zijn van: Minne Veldman (14 augustus), Hendrik van Veen (21 augustus) en Wilco Veldkamp (28 augustus).

Kijk voor meer informatie op de website van het Meere-orgel.