Inloopconcert Dub de Vries op Meere-orgel

Urk - Organist Dub de Vries, oud-Urker, geeft woensdagmiddag 31 juli een inloopconcert op het gerestaureerde Meere-orgel in de Bethelkerk op Urk. Dit is het vierde van in totaal acht inloopconcerten.

De inloopconcerten worden georganiseerd door de - voormalige - restauratiecommissie Meere-orgel Urk in samenwerking met het Comité ‘Zingen in de Zomer’ Urk. Naast de inloopconcerten, doet het Meere-orgel weer dienst bij de zangavonden van ‘Zingen in de Zomer’, die worden georganiseerd op dezelfde woensdagen.

Dub de Vries is in 1943 geboren op Urk en woont sinds 1954 in de Zaan. Via de militaire muziek ontwikkelde hij daar in zijn vrije tijd het orgelspel. Na zijn diensttijd kreeg hij les van de bekende Haarlemse organist Teke Bijlsma.

Sonore

Hij is bij vier mannenkoren actief als vaste begeleider. Daarnaast is hij betrokken bij het ensemble 'Sonore', waar onder anderen panfluitiste Liselotte Rokyta, violiste Sandra Strausa en nog vele andere bekende musici aan meewerken. Dit ensemble is bekroond met twee gouden cd’s, die zijn uitgebracht in de bekende cd-serie 'Al slaat de zee'. Ook buiten de grenzen is dit ensemble actief en hebben zij concertreizen gemaakt in Europa en Zuid-Afrika.

Sandra Strausa

De bekende Letlandse violiste Sandra Strausa komt samen De Vries naar Urk. Zij heeft haar studie afgerond in Letland en sinds haar komst naar Nederland is Strausa concertmeester in verschillende grote orkesten in ons land.

Het inloopconcert begint om 16.00 uur.

Tijdens het inloopconcert in de Bethelkerk worden door Dub en Sandra werken uitgevoerd van Bach, Mozart, Beethoven, Elgar, Caccini, Händel, Galuppi, Feike Asma, en Klaas Jan Mulder.