OM gaat in beroep in zaak Nathalie van Poelgeest

Lelystad - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van de 44-jarige Lelystedeling die wordt verdacht van doodslag op Nathalie van Poelgeest. De man werd vorige week vrijgesproken na een eerdere eis van twaalf jaar cel.

Volgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs dat hij de vrouw heeft doodgeschoten en kan er ook sprake zijn van een ongeluk of zelfmoord. Hij was wel aanwezig toen Nathalie van Poelgeest door een kogel in het hoofd om het leven kwam, maar wil er verder niets over vertellen.

Het feit dat hij het wapen van de fatale schietpartij heeft weggegooid en hij zijn sporen heeft uitgewist, past volgens de rechtbank ook in het scenario van een noodlottig ongeval. De man is daarom alleen veroordeeld voor verboden wapenbezit en vrijgesproken van doodslag. Dat Nathalie van Poelgeest nog tien minuten heeft geleefd na door de kogel te zijn geraakt en de verdachte desondanks geen hulp heeft ingeschakeld,  heeft ook niet tot een veroordeling geleid. Het OM had 12 jaar cel geëist. Dit vanwege verklaringen van de stiefmoeder van de verdachte. Tegen haar zou hij hebben gezegd dat hij Nathalie had doodgeschoten.

Misdrijf

De 41-jarige Nathalie van Poelgeest werd maandagavond 14 mei 2012 dood gevonden in het appartement van haar moeder aan de Neringweg. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Nathalie paste in die tijd op het appartement van haar moeder, die ernstig ziek in het ziekenhuis lag. Vrijdagmiddag 11 mei is ze nog bij haar op bezoek geweest, en die avond was ze op een feestje bij vrienden. Bij thuiskomst aan de Neringweg, rond 23.00 uur, heeft ze nog gechat met vrienden en toen internet eruit klapte ge-sms’t.
Na ongeveer 1.00 uur heeft ze niets meer van zich laten horen. Vrienden en familie probeerden die zaterdag en zondag (Moederdag) contact met haar te krijgen, maar ze reageerde nergens op. De politie, die maandagavond poolshoogte nam na ongeruste telefoontjes, trof haar levenloos aan in het appartement.