Barok muziekfestival toert door Flevoland

Flevoland - Het jaarlijkse barokmuziekfestival 'Travelling in Baroque' toert op 9, 10 en 11 augustus door Flevoland. Op aansprekende schitterende locaties spelen diverse internationale topensembles, waaronder het Apollo Ensemble.

'Er zijn weer schitterende programma's in diverse bezettingen. Allemaal musici die elkaar inspireren tot topprestaties', aldus Marion Boshuizen van het Apollo Ensemble.

Het programma, met de titel 'Klinkend Duitsland', start op vrijdagavond 9 augustus in het Waterschapshuis in Lelystad. Op zaterdag 10 augustus start de zomerreis langs de volgende locaties: De Hoeksteen in Emmeloord, de Rooms Katholieke Kerk in Ens, De Rooms Katholieke Kerk in Kraggenbrug en het Museum in Nagele. Op zondag 11 augustus zijn er twee concerten, ’s middags in De Verbeelding in Zeewolde en ’s avonds is het avondconcert in de Ludgeruskerk in Dronten.

Hoog niveau

'Het is zo leuk om te zien dat iedereen enthousiast meehelpt om dit jaarlijkse festival tot een groot succes te maken. Dit thema ‘Klinkend Duitsland’ zal muzikale verrassingen brengen van hoog niveau. We hebben er echt zin in’, aldus een enthousiaste Boshuizen.

Het is dit jaar mogelijk om donateur te worden, met grote voordelen als bezoeker van de concerten.

Kijk voor meer informatie op de website van Travelling in Baroque. Het barokmuziekfestival is ook te vinden op Facebook.