Lelystedeling (44) vrijgesproken in moordzaak Van Poelgeest

Lelystad - Een 44-jarige Lelystedeling is vandaag door de rechtbank in Lelystad vrijgesproken van moord dan wel doodslag op de 41-jarige Nathalie van Poelgeest.

Volgens de rechtbank 'staat niet vast wie het wapen in handen had op het moment dat Nathalie van Poelgeest in haar hoofd werd geraakt'.

Eigen conclusie

Het slachtoffer werd op 12 mei vorig jaar door haar hoofd geschoten. De stiefmoeder van de Lelystedeling had agenten verteld dat hij na de schietpartij bij haar was gekomen. Hij zei toen dat hij en het slachtoffer met een wapen hadden gespeeld, toen het plotseling af ging. De getuige zei ook één keer dat de Lelystedeling het schot had gelost, maar de rechtbank stelt dat dit haar eigen conclusie is en dat de man haar dit niet zo heeft verteld.

Sporen gewist

Volgens de rechtbank staat vast dat de Lelystedeling bij het slachtoffer was toen ze overleed, maar het is niet duidelijk dat hij het wapen heeft laten afgaan. De man had dan wel gelogen, zijn sporen gewist en het wapen zoek gemaakt, maar volgens de rechtbank past dit ook bij het ongelukscenario. 'Het is niet uitgesloten dat hij onwaarheden heeft verteld, omdat er zich een noodlottig ongeluk heeft voorgedaan waarmee hij niet in verband wilde worden gebracht.'

De man werd wel veroordeeld tot vier maanden celstraf voor wapenbezit. Die heeft hij inmiddels uitgezeten. De officier van justitie had twaalf jaar celstraf geëist voor doodslag.