Nuna7 is klaar voor zonnerit in Australië

Lelystad - De Nuna7, gebouwd en getest in Lelystad, is dinsdag gepresenteerd. Het team is klaar om mee te doen aan de World Solar Challenge 2013 in Australië.

De Nuna7 is een andere auto dan voorgaande jaren, want deze auto heeft vier wielen en de bestuurder zit aan de linkerkant in plaats van in het midden. De aerodynamica moest hierdoor opnieuw worden bedacht. De auto met zonnecellen weegt slechts 150 kilogram en haalt een topsnelheid van 185 km per uur.

Meeliften

Het Lelystadse college van b. en w. wenst het team heel veel succes in Australië. Wethouder Wout Jansen: 'De Nuna7 laat zien dat innovatie en duurzaamheid nog steeds enorme belangstelling genieten, zowel nationaal als internationaal. Zonne-energie als bron voor elektriciteit en mobiliteit is nog steeds verder te ontwikkelen. Een duurzame ontwikkeling die voor de Lelystadse samenleving van belang is als we kijken naar onze ambitie voor een schone en duurzame leefomgeving. Daarnaast kunnen we als Lelystad ook meeliften op de nationale en internationale bekendheid van het Nuon Solar Team. Namens het college wens ik het team dan ook heel veel succes en het kan niet anders dan dat deze Nuna7 gaat winnen'.

Interim directeur Tony Merkelbach van City Marketing Lelystad voegt toe: 'Lelystad is een innovatieve en duurzame stad die een innovatie niet in de weg staat en de uitdaging graag aangaat samen met de specialisten'.

Sponsors

Het Nuon Solar Team werd gesponsord door Schaap Composites, het Test Centrum Lelystad van de Rijksdienst voor Wegververkeer (RDW), City Marketing Lelystad in samenwerking met ondernemers uit Lelystad en de gemeente Lelystad.