Hoekman Shipbuilding eerste kandidaat exploitatie werf Metz

Urk - Hoekman Shipbuilding uit Urk is de eerste kandidaat voor de exploitatie van de voormalige 'werf Metz'. Dit meldt de gemeente Urk vanmorgen. Voor de exploitatie van de historische werf hadden zich twaalf belangstellenden gemeld.

De achterliggende weken heeft de gemeente Urk een procedure gevoerd voor de exploitatie van de voormalige 'werf Metz'. Van de twaalf belangstellenden zijn er uiteindelijk drie concrete gegadigden overgebleven. Na een gesprek met deze drie bieders heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een vervolgtraject in te gaan met Hoekman Shipbuilding.

'De bieding van deze partij beantwoordt het best aan onze uitgangspunten en randvoorwaarden. Het streven is om binnen twee à drie weken tot overeenstemming te komen over de heringebruikname en exploitatie van de werf', aldus de gemeente.

Wethouder Ben Visser is blij dat de werf binnen afzienbare tijd weer gaat draaien. 'Van oudsher is er bedrijvigheid in de Urker haven. Dit dient zo te blijven. Bovendien is Hoekman Shipbuilding een Urker bedrijf dat bewezen heeft prestaties van formaat te kunnen leveren. Ik ben blij met deze partner en we zullen ons inzetten voor een duurzame relatie, in het belang van de Urker economie'.


Gerelateerd nieuws