MEER FOTO'S: Emmeloord loopt uit voor koninklijk bezoek

Emmeloord - Vol verwachting werd in Emmeloord uitgekeken naar het bezoek van het koningspaar. Willem-Alexander en Máxima werden feestelijk ontvangen op De Deel.

Na de ontvangst van het koningspaar door burgemeester Aucke van der Werff, zong een groot kinderkoor het welkomstlied. Op het cultuurplein, voor theater ’t Voorhuys was een optreden van danscentrum Artistique en Flevox.

Spectaculair was een tokkelaar die van de Poldertoren naar beneden suist. In de Beursstraat presenteerden alle dorpen in de Noordoostpolder zich. De stoet wandelde naar het Pastoor Koopmansplein, dat vandaag helemaal is ingericht als ‘Eerlijk Eten-plein’. Het koninklijk paar maakte er kennis met de polderaardappel, die over de hele wereld verhandeld wordt. Maar ook met streekproducten, zoals kersen, aardbeien, bloemen en allerlei soorten groenten. Ook wandelden ze langs een smaakles voor kinderen. Het bezoek werd afgesloten met een optreden van de freerunners uit Emmeloord.

Na het vertrek van het koningspaar gaat het feest in Emmeloord gewoon door. Het Eerlijk Eten-plein blijft de hele middag open. Mensen volgen de gang van de aardappel tot patatje, op een wel heel speciale manier. De kinderen kunnen smaakles krijgen in een luxetent en glijden in een echte kiepwagen.