Feestelijke ontvangst koningspaar in Lelystad

Lelystad - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten vanmorgen een bezoek aan Lelystad. Het koningspaar werd feestelijk ontvangen op het Stadhuisplein.

Het koninklijk bezoek werd in de Stadhuisstraat verwelkomd door burgemeester Horselenberg. Gezamenlijk liepen zij onder een kleurrijke erehaag door, het plein op. De feestelijk versierde bogen werden vastgehouden door leerlingen van Montessorischool De Wildzang. De trommelaars van de ‘All in 1 Brassmasters’ zorgden voor een swingende entree.

Na het welkomstwoord door de burgemeester trad de band Old Skool op voor het koningspaar, met een originele en energieke bewerking van ‘Can’t touch this’ van MC Hammer.

Hoe kleurrijk en multicultureel Lelystad is, werd getoond door inwoners van uiteenlopende nationaliteiten in hun eigen klederdracht. Uiteraard was er ook een inwoonster in klederdracht met de Argentijnse nationaliteit.

Opvallend element op het Stadhuisplein is de 4D Streetpainting, de eerste ter wereld. Het koningspaar stond dan ook even stilstaan bij dit kunstwerk dat in september vorig jaar is gemaakt door de Duitse kunstenaar Roland Josuttis.

Lelystad zwaaide het koningspaar uit met een bijzondere uitvoering van het lied ‘Polderkind’. Maar liefst 950 leerlingen van dertien Lelystadse basisscholen zongen dit lied uit volle borst onder begeleiding van Ravenna Moscoso en drie jonge leadzangeressen.