Emmeloord en Ens klaar voor koninklijk bezoek

Emmeloord/Ens - Burgemeester Aucke van der Werff hield vanmiddag een generale repetitie, waarbij de route werd nagelopen die hij morgen met het koningspaar maakt. Emmeloord en Ens zijn er klaar voor. De weersvoorspellingen zijn erg goed.

Sinds bekend is dat het koninklijk paar Emmeloord en Ens zou bezoeken, is achter de schermen veel werk verzet. Door dansers, zangers, dorpsbelangen, agrariërs, ondernemers en de gemeente.

Verkeersmaatregelen zijn er ook getroffen. Het Pastoor Koopmansplein is sinds dinsdagochtend niet meer te gebruiken als parkeerplaats, omdat er een grote overkapping wordt opgebouwd.

Op woensdagochtend worden de volgende wegen afgesloten van 6.00 tot 15.00 uur: Koningin Julianastraat, ter hoogte van het Pastoor Koopmansplein; Boslaan, ter hoogte van de Berkenlaan; Noordzijde, ter hoogte van de Van Diggelenstraat; Beursstraat, vanaf de kruising bij de Rabobank.

Parkeren

Op de website van de gemeente is een parkeerkaartje te vinden. Bezoekers worden door borden en verkeersregelaars naar verschillende grote parkeerplaatsen geleid. Bij grote drukte wordt het evenemententerrein aan de Marknesserweg gebruikt als parkeerplaats.

Het Eerlijk Eten-plein (Pastoor Koopmansplein) blijft na het koninklijk bezoek open voor publiek, tot 17.00 uur. Daarna zullen de tenten en kraampjes nog moeten worden afgebroken. Dat betekent dat het plein tot woensdagavond 22.00 uur niet te gebruiken is als parkeerterrein.

Mensen uit Emmeloord en directe omgeving kunnen het best met de fiets of te voet komen.

Warm weer

Woensdag moeten rekening worden gehouden met zeer warm weer. Iedereen die het bezoek wil meemaken, wordt aangeraden zich luchtig te kleden, genoeg water mee te nemen en zich goed in te smeren. Er is EHBO aanwezig. De gemeente zet daarnaast een aantal mobiele waterdragers in, die in het publiek water uitdelen.

Ens

In Emmeloord wordt het een echt publieksfeest. In Ens staat een besloten lunch op het programma, in de voormalige kerk aan het Kerkplein. Dorpsbelang Ens heeft zich erg ingespannen om ook zoveel mogelijk Ensenaren te laten meegenieten van het bezoek. Direct rond het Kerkplein worden de straten afgezet en rond de kerk staan afzettingen, zodat het plein voor de omstanders goed te zien is.

Vlaggen

De gemeente roept iedereen in Noordoostpolder op om woensdag de Nederlandse vlag uit te hangen. Er hoeft geen oranje wimpel aan, die is alleen voor koninklijke verjaardagen.