Lelystad bereidt zich voor op koninklijk bezoek

Lelystad - In verband met het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima woensdagochtend aan Lelystad, worden er diverse maatregelen getroffen in het stadshart. Bewoners en ondernemers kunnen hiermee te maken krijgen.

Op het Stadhuisplein komt een ring met dranghekken, waarbinnen de activiteiten plaatsvinden. Publiek is van harte welkom buiten de dranghekken. Alle parkeergarages in het stadshart blijven bereikbaar. Fietsen mogen woensdagochtend niet op het Stadhuisplein worden geplaatst.

Opbouw

De opbouwwerkzaamheden op het Stadhuisplein starten vandaag. Woensdagochtend starten de voorbereidingen voor het koninklijk bezoek rond 5.00 uur. Tussen 7.30 en 9.45 uur worden allerlei onderdelen geoefend. De winkels en woningen op en rond het Stadhuisplein blijven bereikbaar.

Afsluiting

De Zilverparkkade, Stadhuisstraat, Florijnstraat, Poststraat en het Stadhuisplein worden woensdag vanaf de vroege ochtend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat betekent dat leveranciers hier de hele ochtend, tot 12.00 uur, geen goederen kunnen lossen. In de bovengenoemde straten mogen ’s ochtends geen (reclame)uitstallingen buiten worden geplaatst. Alles wat losstaat, wordt verwijderd. Ook de vaste prullenbakken worden tijdelijk weggehaald.

De hoofdingang van het stadhuis aan het Stadhuisplein is woensdagochtend gesloten. De overige ingangen blijven open. Het kan zijn dat het verkeer bij de aankomst en het vertrek van de hofauto even wordt tegengehouden, maar dit gaat dan om enkele minuten.