Oranjeconcert als afsluiting bezoek koninklijk paar

Emmeloord - De feestelijke viering van het bezoek van koning Willem Alexander en koningin Máxima aan Flevoland wordt op woensdag 19 juni in Emmeloord afgesloten met een Oranjeconcert in theater 't Voorhuys.

Het bekende Urker Mannenkoor 'Hallelujah' verzorgt een avondvullend programma met koor- en samenzang van bekende Oranjeliederen.

Hoogtepunt is de uitvoering van een schitterende cantate van het complete Wilhelmus. Deze muzikale bewerking van het Nederlandse volkslied is speciaal met het oog op de troonswisseling geschreven door componist Johan  Bredewout uit Vollenhove.

Alle vijfien coupletten worden op zeer afwisselende wijze gezongen door het mannenkoor, octet en solisten met begeleiding door het Groot Nationaal Strijkorkest. De algehele leiding is in handen van dirigent Bert Moll uit Lelystad.

Het concert wordt aan de Flevolandse bevolking aangeboden door de Vereniging tot Viering van  Nationale Gedenkdagen in de Noordoostpolder. Ook belangstellenden uit Overijssel - dat diezelfde dag het koninklijk paar ontvangt - en andere naburige provincies zijn welkom.

Kaarten zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar bij de VVV in de Poldertoren aan De Deel in Emmeloord. De entreeprijs is 12,50 euro inclusief een drankje in de pauze.