Dronten zoekt sussers van burenruzies

Dronten - Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland zoekt in de gemeente Dronten buurtbemiddelaars. Dat zijn vrijwilligers die bemiddelen in huis-, tuin- en keukenconflicten. Op dit moment bestaat de groep uit tien getrainde vrijwilligers.

Buurtbemiddeling bestaat al vijf jaar in de gemeente Dronten. Buurtbemiddeling helpt mensen om burenruzies zelf op te lossen. Vrijwillige buurtbemiddelaars proberen beide partijen aan tafel te krijgen. Ze helpen buren hun onderlinge problemen te bespreken en gezamenlijk tot een oplossing te komen.

De buurtbemiddelaar geeft geen oordeel, maar helpt het gesprek tussen de buren op gang te brengen. Beide partijen zoeken zelf samen naar een goede oplossing. De buurtbemiddelaar speelt dus geen rechter, maar is gespreksleider.

Stijging aantal meldingen

Het aantal meldingen is in de afgelopen jaren gestegen tot 65 aanmeldingen in 2012. Dit, in combinatie met het vertrek van een aantal vrijwilligers, is de reden voor de oproep voor nieuwe vrijwillige buurtbemiddelaars. Wie goed kan luisteren, geduld heeft en het leuk vindt met mensen om te gaan, kan in buurtbemiddeling een zinvolle en leerzame tijdsbesteding vinden.

Na een gedegen training van 2,5 dag en een inwerkperiode kan men aan de slag als buurtbemiddelaar. Jaarlijks is er een aanvullende training. Uiteraard horen een zorgvuldige begeleiding en een onkostenvergoeding er ook bij.

Aanmelden kan bij de Coördinator Buurtbemiddeling, via e-mail: buurtbemiddeling@mdflevoland.nl of via telefoonnummer 0320-211700.