Verdachte moord Van Poelgeest blijft vastzitten

Lelystad - De 44-jarige Lelystedeling die wordt verdacht van de moord op Nathalie van Poelgeest blijft achter slot en grendel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald.

De 41-jarige vrouw werd op 14 mei vorig jaar dood gevonden en bleek twee dagen eerder door haar hoofd te zijn geschoten. Volgens de officier van justitie zou de man een motief kunnen hebben. Op de zitting kwamen aanwijzingen naar voren waaruit bleek dat hij een relatie had met het slachtoffer, waar zijn vrouw niets van wist.

Volgens de stiefmoeder van de verdachte had het slachtoffer gedreigd alles te vertellen. Ook zei de stiefmoeder dat de man na de moord in paniek bij haar was gekomen en zei dat hij het schot had gelost.

De aanklaagster vond het daarnaast opmerkelijk dat de verdachte agenten aanvankelijk had gezegd dat hij het slachtoffer in de nacht van de moord niet had gezien en hier later op was teruggekomen.

Zelfmoord

Volgens de advocaat van de verdachte zou het kunnen dat Van Poelgeest zelfmoord heeft gepleegd. Hij sprak over een ongeluk en hiervoor zouden volgens hem meerdere aanwijzingen zijn. Zo had de vrouw een blauwe plek op haar vinger, schotresten op haar hand en zou er van dichtbij zijn geschoten. Maar uit onderzoek is gebleken dat er met de linkerhand is geschoten, terwijl het slachtoffer rechtshandig was. ‘Misschien ging het wapen per ongeluk af, juist omdat ze het in haar linkerhand had.’

‘Het zou pas een ongeluk kunnen zijn als de verdachte dat had verklaard en dit later zou zijn ondersteund door het onderzoek,’ aldus de officier. Ze vond dat er genoeg redenen waren om de verdachte langer vast te houden en de rechtbank was het hiermee eens.

De raadsman had om voorlopige vrijlating gevraagd. De zaak komt begin juli weer voor de rechtbank.