Lelystadse Melody wint Kinderen voor Kinderen Songfestival

Lelystad - De 8-jarige Melody Jesarela Pattipeiluhu uit Lelystad heeft het Kinderen voor Kinderen Songfestival gewonnen. Na twaalf flitsende optredens en een leuke show vond de jury dat zij de beste performance had gegeven.

Melody is volgens de jury een zang- én danstalent. Zij zong in de finale, die gisteren werd uitgezonden bij Z@pp op Nederland 3, het lied 'Buitenspelen' van CD 29 van Kinderen voor Kinderen. Melody kreeg een mooie trofee en ze gaat dit jaar deel uit maken van het Kinderen voor Kinderen Koor. Dat laatste geldt ook voor Sam Cordes uit Dordrecht, volgens de jury ook een talent.

Elke kandidaat zong tijdens de finale een hit van Kinderen voor Kinderen onder begeleiding van de Kinderen voor Kinderen Band, het Kinderen voor Kinderen Koor en de dansers en vocals van de academie van Lucia Marthas. Daarbij werd ook de nieuwe hit-single 'Bewegen is gezond' ten gehore gebracht: hét nummer van de Koningsspelen op 6500 basisscholen op 26 april.

Kinderen voor Kinderen Dag

Het is de laatste keer dat het Kinderen voor Kinderen Songfestival in deze vorm is georganiseerd. Het maakt volgend jaar plaats voor een nieuw evenement: De Kinderen voor Kinderen Dag. Een actieve beleving voor het hele gezin vol zang, dans, workshops, spellen, 'meet & greets' en optredens. Ook krijgen de bezoekers een muzikale show te zien van het Kinderen voor Kinderen Koor, waarvoor deze dagen ook auditie kan worden gedaan.