Tulpenplukplein in Emmeloord

Emmeloord - In het centrum van Emmeloord wordt komende zaterdag een groendag gehouden. Ondanks het koude voorjaar staan dan twintigduizend tulpen klaar om geplukt te worden.

In samenwerking met Van Bentem Sierteelt uit Marknesse zorgt StEP voor een groot tulpenplukplein op de Beursstraat in Emmeloord. Hier kunnen de bezoekers tegen een geringe vergoeding zelf een prachtige bos tulpen plukken.

Het tulpenplukplein is de hoofdattractie van de Martin Verlouw Groendag. Naast het tulpenplukplein op de Beursstraat is er een plantenmarkt in de Lange Nering en wordt de Korte Achterzijde omgebouwd tot een groen kinderparadijs inclusief reizende kinderboerderij.

Bij de stand van organisator StEP kunnen mensen een gokje wagen in de grabbelton en bij het rad van avontuur. Er zijn prijzen zoals bossen bloemen en aardbeienplanten. De hoofdprijs is een bon ter waarde van 250 euro te besteden bij Aleko.

In de Lange Nering is er een plantenmarkt. Een blaaskapel en piratenkoor zorgen voor een gezellige sfeer. De Korte Achterzijde wordt traditiegetrouw ingericht voor kinderen. Na de geboorte van geitje Riet tijdens de Groendag vorig jaar kon de organisatie natuurlijk niet anders dan de reizende kinderboerderij weer uitnodigen. Naast de reizende kinderboerderij - met ganzenhoedster! - kunnen kinderen bloempotjes verven of een kindertuintje maken. De kindertuintjes worden naar eigen inzicht gevuld met kleine Petunia’s of Afrikaantjes en afgemaakt met keitjes en houtsnippers. Na de prijsuitreiking mogen de tuintjes uiteraard mee naar huis genomen worden. Tot slot is ook de voelboom van Staatsbosbeheer aanwezig.

Kijk voor meer informatie op de website van StEP.