Hoogste punt appartementengebouw Waterwijzer bereikt

Lelystad - Slechts vier maanden na het startsein van de bouw is het hoogste punt van de nieuwbouw op de locatie De Waterwijzer in Lelystad bereikt. Het appartementengebouw wordt gebouwd voor Centrada en telt negen bouwlagen.

De veertig appartementen zijn naar verwachting in juli gereed. Door het toepassen van Virtueel Bouwen kan projectontwikkelaar Van Wijnen de bouwtijd met maar liefst 50 procent verkorten ten opzichte van traditioneel bouwen. Dit zorgt niet alleen voor een veel snellere oplevering maar ook voor een hogere kwaliteit met lagere kosten.

Doordat alle bij de bouw betrokken partijen het gebouw eerst een aantal keer virtueel met 3D-modellen en intelligente computerprogramma‘s 'voorbouwen’, kon er in minder dan één week één verdieping worden gebouwd. Fouten zijn nauwelijks aan de orde omdat die er tijdens het virtuele bouwproces al uit zijn gehaald. Daarnaast resulteert deze manier van werken in een substantieel lagere bouwprijs.

Het gebied met het winkelcentrum Lelycentre wordt de komende jaren van kantorenzone naar woningbouw omgevormd. V.O.F. het Maerlanthuis, een combinatie van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en LATEI ontwikkelde het project waar voorheen het kantoorpand De Waterwijzer stond. Naast de hoogbouw worden ook vierenvijftig grondgebonden koopwoningen gerealiseerd.

De eerste fase van de betaalbare koopwoningen wordt in juni op de markt gebracht onder de naam L-wonen. Deze koopwoningen zijn in verschillende typen verkrijgbaar vanaf 152.900 euro vrij op naam.

Van Wijnen bouwt de veertig huurappartementen die worden afgenomen door Centrada. De huurappartementen zijn bedoeld voor 55- en 65-plussers (één- en tweepersoons huishoudens). De eerste huurders van Centrada kunnen naar verwachting in september hun woning betrekken.