Duikers zoeken naar bewijs in moordzaak Nathalie van Poelgeest

Lelystad - Duikers van de Marine zijn in het Gelders Diep en de havenkom van de Boswijk op zoek naar bewijsmateriaal in de zaak van de moord op Nathalie van Poelgeest.

Omdat de grond in het water erg modderig is, worden er duikers van de Koninklijke Marine ingezet. Die zijn maandag gearriveerd in Lelystad. Hun schepen liggen in Bataviahaven.

Mogelijk wordt er gezocht naar het moordwapen. In de moordzaak zit een 44-jarige Lelystedeling vast. Hij is maandag 18 februari aangehouden, voor de tweede keer, als verdachte van de moord. Eerder werd hij op 16 november aangehouden, maar moest hij begin december worden vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. Nieuw bewijs leidde tot een nieuwe aanhouding. Op 3 april wordt er beslist over of de verdachte in voorarrest blijft.

De 41-jarige Nathalie van Poelgeest werd maandagavond 14 mei 2012 dood gevonden in het appartement van haar moeder aan de Neringweg. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De politie gaat er vanuit dat zij in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 mei om het leven is gebracht. Nathalie paste in die tijd op het appartement van haar moeder, die ernstig ziek in het ziekenhuis lag. Vrijdagmiddag 11 mei is ze nog bij haar op bezoek geweest, en die avond was ze op een feestje bij vrienden. Bij thuiskomst aan de Neringweg, rond 23.00 uur, heeft ze nog gechat met vrienden, en toen internet eruit klapte ge-sms’t. Na ongeveer 1.00 uur heeft ze niets meer van zich laten horen. Vrienden en familie probeerden die zaterdag en zondag (Moederdag) contact met haar te krijgen, maar ze reageerde nergens op. De politie, die maandagavond poolshoogte nam na ongeruste telefoontjes, trof haar levenloos aan in het appartement.