Volop nieuwe ontwikkelingen bij Nobilis

Ens - Volop nieuwe ontwikkelingen bij Nobilis in Ens. Het bedrijf in exclusieve tuinbeplanting heeft de huisstijl en website vernieuwd, werkt sinds kort samen met Arie Baas, pot- en tuinplantenkwekerij en verhuurt ook grote palmbomen en bonsais.

Samen met buurman Arie Baas, die een pot- en tuinplantenkwekerij runt, maakt eigenaar Ad Goossens van Nobilis een Frans pleintje. Het pleintje is bedoeld voor klanten om inspiratie op te doen en een gemoedelijk sfeertje te creëren.

Daar zorgen de sinaasappelbomen, dakplantanen en grote taxusvormen wel voor. ‘We hebben een brug gemaakt zodat klanten zo de kas in kunnen lopen naar de buurman en andersom,’ vertelt Goossens.
Maar er zijn meer ontwikkelingen, want de huisstijl en website zijn vernieuwd. Jarenlang waren de huiskleuren groen en geel, maar het geel heeft plaatsgemaakt voor grijs. Goossens is er tevreden mee, want het past helemaal bij deze tijd.

Hetzelfde geldt voor het verhuren van bomen. ‘Ja, die staan hier anders toch maar niks te doen’, grapt de eigenaar. ‘Dan kunnen we ze beter verhuren.’ Zo stonden er grote palmen van Nobilis op de Huishoudbeurs en wordt menig beursstand met een exclusieve boom van de onderneming uit Ens aangekleed.

Waar het om gaat, is het hebben van die ene blikvanger: een mooie, grote, exclusieve boom. Dat bedacht Goossens zich vijftien jaar geleden, toen hij een boomkwekerij begon. ‘Een tuin heeft altijd één of twee mooie bomen nodig voor de puntjes op de „i”. Zodat je dat wow-effect hebt,’ legt hij uit.

Met zijn boomkwekerij richtte hij zich al vrij snel op vormsnoei en dat stond toen nog in de kinderschoenen. Goossens besloot zich op exclusieve bomen te richten. Een bewuste keuze. ‘Het is een niche markt zonder concurrentie. Wat hier staat is niet in het tuincentrum te koop. De echte tuinfreaks weten ons dan ook wel te vinden.’

Hoveniers bijvoorbeeld, die hun klanten meenemen om ze zelf dè blikvanger voor hun tuin te laten uitzoeken. Maar ook grote bedrijven als Batavia Stad in Lelystad. Dat is door Nobilis aangekleed met bomen.
Binnenkort volgt waarschijnlijk Batavia Haven. Vooral buiten de polder is Nobilis een begrip. Zo is er net een klus af bij een groot bejaardentehuis in Zwolle en binnenkort volgt de aankleding van een Japans restaurant op het Binnenhof in Den Haag. Daar worden grote bonsai’s neergezet bij de entree.

Overigens kunnen particulieren ook terecht bij Nobilis. ‘We zijn de enige in Nederland die aan particuliere verkoop doet.’ Nobilis is voldoende uitgerust om de exclusieve bomen zelf bij de klant te planten.

‘We zijn er de afgelopen vijftien jaar mooi ingerold en hebben inmiddels naam gemaakt in de exclusieve bomen. De komende tijd gaan we ons nog meer toespitsen op een maatje groter en exclusiever. Klanten hebben ons tenslotte maar nodig voor de blikvangers.’

Meer informatie is te vinden op de website van Nobilis. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.