Verdachte dodelijke steekpartij Dronten naar Pieter Baan Centrum

Lelystad/Dronten – Een 67-jarige man uit Dronten die wordt verdacht van moord op zijn vrouw, gaat voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat is gebleken tijdens een pro formazitting in de rechtbank van Lelystad.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan dat hij op 23 december vorig jaar zijn echtgenote doodstak.

Agenten kwamen die bewuste zondagavond af op een alarmerend telefoontje en troffen in de woning van het stel aan de Lijzijde het levenloze lichaam aan van de vrouw. De Drontenaar werd ter plekke aangehouden. Volgens de politie lagen problemen in de relationele sfeer mogelijk ten grondslag aan de steekpartij.

Tijdens de pro formazitting kwam verder niets naar buiten over de zaak. De verdachte en zijn advocaat kwamen ook niet opdagen, omdat er tijdens een eerder overleg bij de rechter-commissaris al was besloten om de man naar het PBC te sturen. Alleen enkele familieleden zaten in de rechtbank. Zij gaven alvast aan dat ze een verzoek gaan indienen om de zaak verder achter gesloten deuren te behandelen. De rechtbank zal daar te zijner tijd over beslissen. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.