Verdachte moord Nathalie van Poelgeest opnieuw aangehouden

Lelystad - De 44-jarige man uit Lelystad die wordt verdacht van de moord op de Lelystadse Nathalie van Poelgeest, is vandaag opnieuw aangehouden. Eerder werd hij door het Hof in Leeuwarden op vrije voeten gesteld.

Op 14 mei 2012 werd de 41-jarige Nathalie van Poelgeest dood aangetroffen in haar woning in Lelystad. Medio november 2012 werd een oproep gedaan in het programma Opsporing Verzocht. Dit leverde zeven tips op die leidden tot de aanhouding van de verdachte, een 44-jarige man uit Lelystad, op 16 november.

Begin december besloot de rechtbank Zwolle-Lelystad dat het voorarrest verlengd moest worden met 90 dagen. De verdachte ging hiertegen in hoger beroep en het Hof in Leeuwarden besloot op 7 januari dat de verdachte op vrije voeten gesteld moest worden.

Uit het rechercheonderzoek is nu nieuw technisch bewijs tegen deze verdachte naar voren gekomen. De officier van justitie heeft op basis hiervan bevel gegeven de verdachte opnieuw aan te houden. De man zal donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.