Chocolaterie Brouwer Beste leerwerkbedrijf 2012

Lelystad - Chocolaterie Brouwer is uitgeroepen tot Beste leerwerkbedrijf in 2012 van Lelystad. Dit werd donderdag bekendgemaakt door wethouder Willem de Jager, voorzitter van de jury van de Leerwerkverkiezing 2012.

Jasminka Tuzlakovic, werkzaam bij het project Buurtvoorlichters, is gekozen tot talent van het jaar 2012.

De jury bestond uit wethouder Willem de Jager (voorzitter), Andries Greiner, voorzitter Bedrijfskring Lelystad en Jan Korf, hoofd afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente.

Chocolaterie Brouwer maakt op puur ambachtelijke wijze chocolade en bonbons, de fabriek is gevestigd op het industrieterrein Noordersluis. Het bedrijf is al jaren actief in Lelystad en verkoopt haar producten onder meer via een eigen webshop. Bijzonder is dat de producten worden bezorgd door ambassadrices, ook worden klanten altijd uitgenodigd om een kijkje te nemen in de fabriek.

Brouwer zorgt ervoor dat jongeren de kneepjes van het vak in chocolaterie leren. Het is een eeuwenoud ambacht en niet gemakkelijk om aan te leren. Directeur Rob Brouwer investeert ook vrije tijd: in de avonduren leidt hij leerlingen op.  Verder wordt nauw samengewerkt met het praktijkonderwijs De Steiger. Rob Brouwer nam de leerwerktrofee met trots in ontvangst: een beeld van de  Lelystadse kunstenares Anita de Harde. Het beeld staat symbool voor het overwinnen van obstakels, het aangaan van uitdagingen en het bereiken van een hoger doel door eigen inspanning. Coloriet en Taalbaan van Lavora BV zijn door de gemeente Lelystad eveneens als topleerwerkbedrijven aangemerkt.

Beste talent 2012

Jasminka Tuzlakovic is door de jury gekozen als beste talent 2012 vanwege haar bijzondere prestatie als startende ondernemer: zij maakt onder andere mediterraan gebak (zie www.jasminka.nl). Zij is bezig met een succesvolle start van haar bedrijf en is een enorme doorzetter.

Jasminka is genomineerd door het project Buurtvoorlichters, waar zij tot voor kort werkzaam was en opviel door haar vriendelijkheid, opgewekte en hulpvaardige houding en uitstekende communicatieve vaardigheden. Zo stond zij namens het project een delegatie uit Den Haag te woord.

Op het podium werden ook als talent geëerd: Queenshaira Arrindel en Darsini Amarthalingam. Zij volgen een opleiding tot schoonheidsspecialiste bij ROC Flevoland, Henriëtte Prophitius, werkzaam bij Perspectief en Nick Dijkstra, werkzaam bij Easy Services BV.