Veertien nieuwe Lelystadse organisaties sluiten zich aan bij coalitie Een tegen Eenzaamheid

Lelystad - Vorig jaar oktober tekenden al 43 coalitiepartners het Lelystadse convenant van Een tegen Eenzaamheid en dit jaar sloten daar zich daar nog eens 14 nieuwe organisaties bij aan.

Op donderdag 11 november was het tekenmoment van de nieuwe coalitiepartners tijdens de tweede conferentie over het onderwerp 'eenzaamheid' in De Pijler. De nieuwe coalitiepartners zijn FlevoMeer Bibliotheek, buurthuis De Brink, buurtvereniging het Palet, moskee El Iman, InteraktContour, Scouting Ascanen, BinnenInn, Het Anker, GGD Flevoland, Lelystad Vitaal, Lelystad Akkoord, Senioren Zomerdaagse Lelystad, Filmtheater Lelystad en huisartsengroep Pandion. 

Bewustwording en verandering 

De coalitie wil een beweging op gang brengen die bewustwording en maatschappelijke aandacht creëert, het taboe doorbreekt en eenzaamheid bespreekbaar maakt. Met als doel om voor een verandering te zorgen waarbij we wat meer naar elkaar omkijken. In Lelystad werken de maatschappelijke organisaties met elkaar samen om hieraan bij te dragen voor mensen van alle leeftijden. Om een werkelijke beweging op gang te brengen kan iedere organisatie meedoen. Denk aan de sportverenigingen die kantines openstellen voor ontmoeting of bedrijven die het personeel voorbereiden op hun pensionering. Samen maken zij het verschil om eenzaamheid te voorkomen en terug te dringen in Lelystad.

Wethouder Jack Schoone was aanwezig bij het tekenmoment tijdens de conferentie. ‘We kijken terug op een zeer geslaagde conferentie. Samen de schouders eronder en op naar volgend jaar. Waarin we met alle deelnemers op zoek gaan naar mooie initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan'.