Ronde salontafels, de nieuwe trend

Aangeboden door: gigameubel.nl

Een ronde eettafel is al weer behoorlijke tijd een trend die we dan ook veel voorbij zien komen. De laatste tijd zien we echter ook steeds vaker een ronde salontafel in de woonkamer voorbij komen. Maar waarom zou je eigenlijk een ronde salontafel nemen? En wanneer je er zou willen, hoe kies je dan de perfecte variant? Wij geven antwoord!

Waarom een mooie ronde salontafel?

Een ronde salontafel heeft meerdere voordelen. Allereerst heeft een ronde tafel geen scherpe randen. En dat is mooi, want hoe vaak stoot je wel niet je schenen aan de tafel. Nou kan dat bij een ronde tafel natuurlijk alsnog, maar vooral de scherpe hoeken doen pijn. Bij een ronde tafel zijn de scherpe randen er letterlijk en figuurlijk vanaf. Is ook heel fijn wanneer je kinderen hebt natuurlijk!

Een ander voordeel is dat je de ruimte doorbreekt, omdat vaak alles al vrij recht is. Dat geldt voor de bouw van de meeste ruimtes, maar ook voor veel andere meubels. Dit kun je doorbreken door een ronde tafel in je huis toe te voegen. Op deze manier maak je de ruimte direct speelser en ruimtelijker. Ook staan ronde tafels erom bekend dat ze ruimte besparen. Je kunt er makkelijk omheen lopen en ze zijn makkelijk te plaatsen in ruimtes. Tot slot is het nog een voordeel dat je niet persé één tafel hoeft te nemen wanneer je gaat voor een ronde tafel. Je kunt er ook prima twee of drie in je woonkamer zetten, bijvoorbeeld in verschillende maten. Ideaal dus!

De mooie ronde salontafels van Giga Meubel maken jouw woonkamer helemaal af. Kom gerust eens kijken!

Tips voor de perfecte salontafel

De perfecte salontafel is voor iedereen natuurlijk anders, maar we hebben wel een aantal tips op een rijtje gezet waarmee jij de keuze makkelijker kunt maken.

Kijk naar de materialen in je kamer

Wanneer je een tafel gaat aanschaffen moet je goed kijken naar het materiaal. Kijk ook naar de materialen die je al in je woonkamer hebt, zoals je bank en tv meubel. Het is vaak het mooist om de materialen van de tafel hierop te laten aansluiten.

Bepaal de hoogte

Het is vervolgens verstandig om de hoogte van de salontafel te bepalen. Hierbij moet je met een aantal zaken rekening houden. Meet eerst even de zithoogte van de bank op. Het is ideaal wanneer de tafel dezelfde hoogte heeft of tot 10 centimeter hoger is. Op deze manier kun je makkelijk vanaf de bank bij de tafel en kun je eventueel ook lekker de beentjes omhoog doen.

Wil je industrieel of modern?

Nadat je de basics hebt bepaald kun je gaan nadenken over het soort salontafel. Je hebt natuurlijk allerlei verschillende stijlen, maar de belangrijkste op dit moment zijn de industriële en de moderne tafel. Een industriële variant komt vaak perfect tot recht in een mooie loft, bijvoorbeeld in combinatie met beton. Bij een moderner interieur passen meer lichte salontafels, zoals van marmer of mangohout.

Overweeg een salontafel set

Je kunt dus ook meerdere ronde salontafels bij elkaar zetten, en dan is een set ideaal. Dit kan met zowel twee als drie tafeltjes, samen vormt dit dan een grote salontafel. Het mooie is dat je deze tafels dan ook nog eens makkelijk kan verschuiven, en zo ook meerdere tafels bij elkaar kan zetten.