Opening vernieuwd otterverblijf in Natuurpark Lelystad loopt vertraging op

Lelystad - Het otterverblijf in Natuurpark Lelystad blijft ook deze winter nog gesloten voor publiek. De werkzaamheden aan het nieuwe verblijf lopen uit. Vanaf februari 2022 gaat het weer open voor bezoekers, verwacht Het Flevo-landschap.

Het otterverblijf is sinds juli gesloten voor het publiek vanwege de vernieuwingswerkzaamheden. De Europese otters zijn daarvoor uit logeren gegaan.

Oog in oog met de otter

In de nieuwe situatie krijgen de otters meer leefruimte. De wanden tussen de verblijven worden van glas. 'Bezoekers kunnen vanaf komend voorjaar niet alleen van boven het platform de otters zien, maar ook onder het platform oog in oog komen te staan met dit bijzondere dier', aldus Het Flevo-landschap. 'De benedenruimte krijgt een hellingbaan waardoor rolstoelgebruikers en bezoekers met kinderwagen ook onder het platform kunnen komen'.

[De tekst gaat verder na de afbeelding]

Het Flevo-landschap had gehoopt vanaf november weer bezoekers te kunnen ontvangen bij het otterverblijf, maar de werkzaamheden nemen meer tijd in beslag dan verwacht. 'Pas als echt alles klaar is, is bezoek weer mogelijk'.

Niet terug in de vrije natuur

De Europese otters in Natuurpak Lelystad zijn dieren die niet terug kunnen in de vrije natuur. 'De dieren mogen in het park oud worden in ruime, natuurlijke verblijven waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. In de vele plassen van het Natuurpark leven ook meerdere wilde Europese otters'.

De verbetering van het otterverblijf wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de provincie Flevoland, de gemeente Lelystad, Afvalzorg en otteropvang De Rietnymf.