Leisure World Kerstloop Dronten op schema

Dronten - De 32e editie van de Kerstloop in Dronten, ook wel bekend als Leisure World Kerstloop, vindt, ijs en weder dienende, op 19 december plaats. De organisatoren doen er alles aan om het evenement coronaproof te maken. Uiteraard in overleg met alle partijen.

Er kan ingeschreven worden voor de afstanden VSO 5 km en Autoschade 10 kilometer en voor de sterksten de Leisure World 10 Engelse mijlen oftewel ongeveer 16 kilometer. Maximaal 1000 deelnemers kunnen dit jaar meedoen en de inschrijving sluit op 1 december. Er is helaas geen na-inschrijving mogelijk.

Avontura nieuwe sponsor

De Kerstloopcommissie is verheugd dat het ook in deze tijd gelukt is een nieuwe partner te vinden voor de KinderKerstloop: Avontura. En daar profiteren vooral de deelnemende kinderen van, want die krijgen na afloop een gratis ticket voor het speelparadijs. Op zaterdag 18 december wordt er voor de vier- tot achtjarigen een parcours van 1 kilometer uitgezet en voor de negen- tot twaalfjarigen is er een mooie route van 1,5 kilometer. De start is bij Avontura en de finish bij atletiekvereniging AV Delta. 

En ook aan de 5 km is een nieuwe naam verbonden, te weten VSO makelaars. VSO staat al jaren aan de zijde van de Leisure World Kerstloop, als naamgever voor de Kidsrun. De komende jaren dus bij de recreanten van de 5 km. 

Zeker in deze onduidelijke tijden is alles onder voorbehoud. Maar één ding is zeker, de Leisure World Kerstloop in Dronten zal ook voor de 32e keer van zich doen spreken. Helaas dit keer geen halve marathon, maar voor jong en oud wordt het weekend voor Kerst een sportief spektakel. Als gezegd, wees er snel bij.

Vrijwilligers nodig

Wat dat laatste betreft: de organisatie heeft nog een aantal vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via: info@kerstloopdronten.nl.