Voldoende ontspanning steeds belangrijker door pandemie

Aangeboden door: demassagewinkel.com

Uit recent gepubliceerde onderzoeksresultaten blijkt dat met name jongeren, studenten kampen met psychische klachten. Ook onder volwassenen nemen dergelijke klachten en hevige stressgevoelens toe.

Het komt voort uit de onzekerheid over de toekomst. Heb ik straks nog een baan, of vind ik deze überhaupt na mijn afstuderen? Lukt het mij om te excelleren tussen collega’s? Enzovoorts. Die toenemende gevoelens van stress en angst om te falen maken voldoende ontspanning cruciaal. Neem eens wat vaker plaats in een massagestoel, plan dagelijks een uurtje om te luisteren naar je favoriete muziek en een mooi boek te lezen, enzovoorts.

Ontspanning zorgt voor goede nachtrust

Dat ontspanning zo belangrijk is, hangt samen met het feit dat het invloed heeft op je nachtrust. Wanneer je tot laat in bed ligt te piekeren, zal het lastiger zijn om de slaap te vatten. Je bent hierdoor steeds minder goed uitgerust als je in de ochtend opstaat. Niet alleen heeft het invloed op je humeur, ook je prestaties gaan achteruit door onvoldoende nachtrust. Evenals dat het steeds minder makkelijk is om stressgevoelens te relativeren. Je blijft er langer in hangen, waardoor de effecten hiervan steeds groter worden. Met name ontspanning kort voor het slapen is belangrijk. Duik onder een zacht wafeldeken op de bank, pak er een kop thee bij en geniet nog even van je favoriete serie. Het helpt je de zinnen te verzetten, waardoor je even niet nadenkt over de zorgen die je hebt. Het geeft je hoofd de tijd om te herstellen.

Bezoek een massagesalon of koop zelf een massagetafel

Ontspanning kent verschillende vormen. Een combinatie hiervan is de beste keuze! Ga bijvoorbeeld een uurtje wandelen bij de lunch, plof in de avond op de bank om naar je series te kijken en bezoek eens in de zoveel tijd een massagesalon of sauna. Een massage op een behandeltafel hoef je overigens niet in de salon uit te laten voeren. Je kunt zelf ook een massagetafel aanschaffen om je door je partner te laten masseren of te kiezen voor een massage aan huis! Naast voldoende ontspanning is ook gezond eten cruciaal om minder last te hebben van stressgevoelens en om deze makkelijker te kunnen relativeren. Tevens houdt gezonde voeding je weerstand op peil, wat je minder kwetsbaar maakt voor infecties.

Corona heeft stressgevoelens doen laten toenemen

Zoals eerder al werd aangehaald heeft corona de stressgevoelens bij veel mensen verergerd. Niet alleen door onzekerheid over hetgeen de toekomst brengt; vind je een baan, verlies je de huidige baan, kun je nog wel rondkomen, enzovoorts. Ook hebben we minder sociaal contact met anderen, zijn er minder mogelijkheden om te ontspannen, enzovoorts. Denk aan de gesloten bioscopen en theaters, de horeca die al vroeg op de avond sloot, sportscholen die niet bezocht konden worden, etc.