RataPlan opent dertigste kringloopwinkel in Dronten

Dronten - Lichte ruimtes, meerdere verdiepingen en een groot parkeerterrein. Het pand aan De Dieze 40-42, waar tot voor kort een woonwinkel gevestigd zat, is bij uitstek geschikt voor kringloopwinkel RataPlan.

Het kringloopbedrijf opent donderdag zijn dertigste vestiging en is daarmee de grootste kringloopketen van Nederland. Het doel van RataPlan is sinds de opening van de eerste vestiging in 1982 ongewijzigd gebleven. Zij creëren namelijk nog altijd werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt zodat deze mensen weer mee kunnen doen in de maatschappij.

Twintig nieuwe arbeidsplaatsen

Met de opening van RataPlan Dronten worden ruim 20 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd, voor mensen met een arbeidsafstand maar ook voor vrijwilligers en mensen die werkervaring willen opdoen.

De kringloopwinkels van RataPlan zijn ruim, overzichtelijk ingericht en doen aan als een warenhuis, alleen dan met tweedehands spullen. De kringloopwinkel biedt alles wat een echte recyclefan zich kan wensen.

Het kringloopaanbod komt tot stand dankzij donaties van inwoners uit Dronten en omgeving. RataPlan haalt gratis spullen op.

www.rataplan.nl