Zuco 103 brengt dansbare Brazilectro naar Corneel

Lelystad - De band Zuco 103, pionier in de muziekstijl ‘Brazilectro’, speelt zaterdag 11 december in poppodium Corneel in Lelystad.

Experimenteren met Braziliaanse samba

In 1999 begonnen zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger met het experimenteren met Braziliaanse samba en bossanova en mixten dit met elektronische stijlen als dub en drum-‘n-bass. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek, wat vervolgens een internationaal begrip en een scene van geestverwante artiesten en deejays werd.

Met groot succes

Dit leidde ertoe dat Zuco 103 vervolgens met groot succes wereldwijd podia van verschillende clubs en festivals betrad, waaronder hoogtepunten zoals Fuji Rock Japan, Rock Werchter en de dertigste editie van NorthSea Jazz. Ook werkte de band samen met artiesten als Lee 'Scratch' Perry en werden hun albums internationaal goed ontvangen.

Hechter dan ooit

Anno 2021 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit; de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense audiostorm die live nog altijd de zalen laat stuiteren van energie. Verwacht dus een avond vol dansbare, swingende muziek op 11 december in Corneel. Op de website van Corneel zijn nog tickets te koop.

 

www.corneel.nl