Lelystadse zeiler Ties de Ruiter (10) is geselecteerd voor de Optimist Jeugdploeg

Lelystad - De 10-jarige zeiler Ties de Ruiter uit Lelystad is geselecteerd voor de nieuwe Kern- en Jeugdploeg van de Optimist Club Nederland. Hij behoort daarmee tot de beste zeilers van Nederland.

Ieder najaar selecteert de OCN een nieuwe kern- en jeugdploeg. Ties vaart pas één jaar wedstrijden in deze klasse maar hij zeilt al sinds zijn achtste jaar. In oktober 2020 vroeg Lelystadse trainer Yorick Verzijden of hij een keer met zijn team wilde meetrainen en dat ging meteen goed. Ties besloot na slechts een paar trainingen om zijn focus volledig bij het Optimist zeilen te leggen.

Landelijk circuit

Ties is lid van de watersportvereniging Het Bovenwater maar heeft het afgelopen jaar vooral gevaren in het Regio Team onder leiding van Verzijden. Aanvankelijk had Ties als doel om voornamelijk regionaal te varen maar hij bleek zo snel succesvol dat hij kon doorstromen naar het landelijke circuit en nu kan hij het jaar zelfs afsluiten met een knappe selectie bij de beste Optimist zeilers van Nederland.

Druk jaar

Er staat Ties een druk jaar te wachten waarin ieder weekend gevaren wordt. Zijn doelstelling is ‘heel veel leren’, zo zegt hij zelf. ‘Ik wilde heel graag naar de Jeugdploeg omdat ik dan kan trainen met de beste optimist zeilers van Nederland. Ik ben heel blij dat het me gelukt is’.

Vorig jaar december was Ties nog in het nieuws met zijn ijszeiler op het Bovenwater.