Radio Lelystad niet via FM te beluisteren

Lelystad - Radio Lelystad moet het nog steeds zonder FM-zender stellen. ‘We krijgen er diverse telefoontjes over van luisteraars die ons missen, maar het wachten is op een beslissing van de gemeente over extra subsidie voor de verhuizing van de zender,’ zegt stationsmanager Jan Staphorst.

Eind september kreeg Radio Lelystad te maken met het plots uitvallen van de FM-zender. ‘We zijn de dupe geworden van het stroomloos maken van het gebouw aan de Zuiderwagenplein 2, waar onze zender stond. Liander heeft in opdracht de stroomkabel doorgezaagd en het gehele gebouw spanningsloos gezet. De eigenaar van het pand ontkent dat hij de opdrachtgever is. Wie dan wel opdracht gegeven heeft, blijft een raadsel, mede doordat Liander geen mededelingen doet hierover.’

Verhuizing kost geld

Het gevolg is dat de zender moet verhuizen, maar dat kost veel geld. ‘Dat vraagt een flinke eenmalige en een aanzienlijke jaarlijkse investering. Dat geld is er niet en is als extra subsidie aangevraagd bij de gemeente Lelystad. Radio Lelystad heeft nu eerst een financiële borging nodig van de gemeente voor men opdracht kan geven voor de installatie van de FM-zender. Het is nu wachten op een ‘go’,’ aldus Staphorst.

Tot die tijd is Radio Lelystad dus niet via de ether te beluisteren, maar alleen via internet en de digitale televisieproviders. ‘Heel vervelend voor onze luisteraars, maar we kunnen er weinig aan doen. We vragen om begrip en werken er keihard aan de zender zo snel mogelijk weer in de lucht te hebben,’ aldus Staphorst.