Bijzondere voorstelling 'Uniek maar doe gewoon'

Dronten - 'Uniek maar doe gewoon', de voorstelling die dinsdag 2 november om 19.30 uur is te zien in theater De Meerpaal in Dronten is bijzonder. Verhalen uit het publiek vormen namelijk de voorstelling.

Aangepast sporten

Flevoland staat in de week van 7 tot en met 14 november in het teken van het aangepast sporten. In deze speciale actieweek wordt er aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking. Er zijn diverse activiteiten om iedereen (met een beperking) op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden. Voorafgaande aan de Week van het Aangepast Sporten vindt deze gratis theatervoorstelling plaats.

Mensen met een beperking hebben vaak bepaalde stigma en lopen veelal tegen vooroordelen aan. Hoe gaat deze doelgroep hiermee om? En hoe kun je als omgeving hiermee omgaan?

Speciale vorm van improvisatie

Tijdens de voorstelling “Uniek! Maar doe gewoon!” gaat theatergroep Kracht van Beleving hierop in. In een speciale vorm van improvisatie betrekken zij het publiek om zo scenes te spelen over mensen met een beperking.

Het stuk is bedoeld voor netwerkpartners, (sport-, zorg-, onderwijs-) professionals en vrijwilligers die werken met mensen met een beperking, ervaringsdeskundigen en inwoners van Flevoland die in hun omgeving te maken hebben met mensen met een beperking.

Reserveren

Gratis kaarten reserveren kan via de site van De Meerpaal. Per persoon zijn maximaal tien kaarten te reserveren. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten en na afloop kan er onder het genot van een hapje en drankje nagepraat worden.