Geen enkele beschrijving past 'Titane'

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 2 november om 19.45 uur de film ‘Titane’ in de bioscoop van het Agora Theater.

Alexia (een dappere rol van debutant Agathe Rousselle) heeft wat littekens opgelopen in haar jeugd. Om precies te zijn een titanium plaat in haar hoofd, als herinnering aan een auto-ongeluk. In plaats van angst of weerzin hebben auto’s sindsdien een enorme aantrekkingskracht op haar. Het metaal in haar hoofd windt haar op, maar maakt haar ook agressief.

Reeks gewelddadige misdaden

Nadat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een reeks gewelddadige misdaden slaat ze op de vlucht en neemt ze de identiteit aan van een al jaren vermiste jongen, Adrien. Zijn vader (Vincent Lindon), een getroebleerde brandweerman, onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon. Zo stillen deze twee eenzame zielen hun honger naar menselijk contact.

Filmfestival op zijn kop

Regisseur Julia Ducournau (‘Raw’) zette het Cannes filmfestival op zijn kop door met ‘Titane’ de Gouden Palm voor Beste Film te winnen. De pers schreef onder anderen: ’Eén van de wildste films die ooit in première ging in Cannes’ en ‘Het werk van een waanzinnige visionair’. Ducournau ei zelf: ‘Voor mij is het een liefdesverhaal; een film over onvoorwaardelijke liefde en de acceptatie van de ander. Maar eigenlijk past geen enkele beschrijving. ‘‘Titane’’ is gewoon ‘’Titane’’.’