Folkpunk-monster Ferocious Dog komt naar Corneel

Lelystad - Folkpunkband Ferocious Dog staat vrijdag 10 december in poppodium Corneel.

De zeskoppige band uit het Engelse Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara, de strijdbaarheid van The Clash en weet iedere zaal op zijn kop te zetten.

Op eigen houtje

In Engeland heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar onder andere Glastonbury werd getrakteerd op de unieke mix van folk, punk, ska en rock, met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie.

Ook in Nederland is Ferocious Dog na optredens op onder andere Lowlands en Paaspop hard op weg een gevestigde naam te worden. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als muzikale helden Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten.

Engelse hitlijsten

Dit is ook terug te horen op het nieuwe album ‘The Hope’ dat de band deze maand uitbracht, en dat het goed doet in de Engelse hitlijsten.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Lelystadse band The Shakedown 8, een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen reggae, gipsy, punk, blues en rock ’n roll heen en weer te wiebelen, knalt de energie van het podium af. Met een strakke ritmesectie van drums en bas aangevuld met gitaar, toetsen, accordeon en zang zijn er maar weinig mensen die stil kunnen blijven staan bij de aanstekelijke uptempo liedjes van de band.

Al sinds 2009 maakt The Shakedown 8 de boel onveilig op vele plekken in Nederland, Duitsland en België. Als hoofdact of als voorprogramma van bands als The Skatalites, The Toasters, The Slackers, The Beatbusters, Mark Foggo, Bob Wayne, Voodoo Glow Skulls, Peter Pan Speedrock, Jaya The Cat en The Resignators.