Familie Veenstra uit Dronten met weekendje weg beloond voor inleveren lege batterijen

Dronten - De familie Veenstra uit Dronten mag een groen weekendje weg naar Center Parcs. Het enige wat de familie er voor hoefde te doen was lege batterijen inleveren.

Elke maand beloont de Stichting Batterijen (Stibat) mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Deze maand is de familie Veenstra dus de gelukkige.

Waardevolle metalen

Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van onder anderen fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen en dakgoten. Wie lege batterijen inlevert draagt bij aan een duurzamere wereld. Hergebruik van metalen betekent namelijk dat minder nieuwe grondstoffen uit de natuur hoeven te worden gewonnen.

Er zijn in Nederland 25.000 inleverpunten voor lege batterijen. Elke maand verloot Stibat onder de inleveraars van lege batterijen drie weekendjes weg ter waarde van €445,- bij Center Parcs, twintig ‘support your locals’ dinerbonnen van €50,- en tachtig Nationale Tuinbonnen van €25,-.

Lege batterijen verzamelen

Meedoen kan door zoveel mogelijk lege batterijen te verzamelen en deze per tien stuks in een zakje te doen samen met een briefje voorzien van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Dit zakje dient vervolgens te worden ingeleverd bij een van de inleverpunten van Stibat. In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige mensen.

Sinds 1995 houdt non-profitorganisatie Stibat zich bezig met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu’s. Stibat ontzorgt bedrijven en instellingen door uitvoering te geven aan hun wettelijke verplichting. En door het bieden van verantwoorde diensten en oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. Stibat streeft naar maximaal hergebruik van grondstoffen en zorgt voor een veilige verwerking van batterijen en accu’s volgens nationale en Europese wet- en regelgeving.

Zie voor meer informatie de website van Stibat.