Spanning en sensatie bij Batavialand

Lelystad - In Batavialand in Lelystad wordt de komende weekenden een aantal speciale activiteiten gehouden voor jong en oud.

Zo wordt tijdens de herfstvakantie, in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 oktober, Batavialand overgenomen door piraten tijdens het piratenweekend. Een weekend later, zaterdag 30 en zondag 31 oktober, staat Batavialand in het teken van griezelen tijdens de ‘Vloek van Batavia’. Naast piraten en griezelen, kunnen kinderen ook luisteren naar de verhalen van de vernieuwde scheepskat Sesjat.

Piraat worden

Tijdens het piratenweekend leren kinderen hoe ze een echte piraat kunnen worden. Zo kunnen ze een piratenmuts maken, op zoek gaan naar schatten in de tuigerij en een demonstratie kanonschieten bijwonen. Kinderen die in een piratenkostuum naar Batavialand komen, ontvangen bij binnenkomst een leuke verrassing. Het piratenweekend is zaterdag 23 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 24 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

‘Vloek van de Batavia’, zaterdag 30 en zondag 31 oktober, is voor 16-plussers. Ze kunnen tijdens dit Halloween weekend volop griezelen op spookschip Batavia. Zo kunnen ze zich laten schminken als spook of zombie en hun eigen sprookje maken. Daarnaast worden op de Batavia griezelige verhalen verteld en is er een spannende blacklight speurtocht. Zaterdag 30 oktober van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 31 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.

Griezelen voor volwassenen

Zaterdagavond 30 oktober van 19.30 tot 22.30 uur is het bij Batavialand griezelen voor volwassenen. Vanaf een donkere steiger worden bezoekers door piraten meegenomen en rondgeleid op het schip de Batavia. Een spannende rondleiding, want overal heerst chaos en verdriet en achter iedere balk kan een piraat zitten. Deze piraten hebben de Batavia veroverd en laten zich niet zomaar verdrijven. Zij jagen bezoekers de stuipen op het lijf. Reserveren is niet nodig.

Scheepskat Sesjat van Batavialand is vernieuwd en vertelt in de herfstvakantie ook haar verhaal in het museum. Kinderen zijn van harte welkom om naar de verhalen te luisteren en samen met de kat op zoek te gaan naar muizen.