Arjen Schepers, schakel tussen bestuur en ambtelijke organisatie, verlaat gemeente Lelystad: 'Lelystad is mooier dan veel mensen denken'

Lelystad - Arjen Schepers, algemeen directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Lelystad, gaat de gemeente verlaten. Dit heeft hij aan het college van burgemeester en wethouders laten weten.

Stevige veranderopgave

Schepers begon op 1 oktober 2019 in Lelystad en kreeg, als de schakel tussen wat het bestuur wil en de ambtelijke organisatie kan, van het toenmalig college een stevige veranderopgave mee.

Veel politieke dynamiek

Wethouder Personeel & Organisatie Jack Schoone: 'De afgelopen jaren is er veel politieke dynamiek geweest en toch is er veel ten goede veranderd. Zo is de topstructuur van de organisatie gekanteld, is er een strategische agenda ontwikkeld, het uitvoeringsprogramma Lelystad Next Level door de raad omarmd en voor het eerst in twaalf jaar is er een goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening. Het is jammer dat Arjen Lelystad verlaat, maar als iemand die keuze voor zichzelf maakt, hebben we dat te respecteren. We wensen hem veel succes met zijn volgende stappen'.

'Mooie, leerzame maar ook intensieve jaren'

'Schepers: 'Ik heb mooie, leerzame maar ook intensieve jaren in Lelystad gehad. Eigenlijk heb ik wel zo’n beetje alles meegemaakt wat je in dit vak kunt meemaken. De afgelopen zomer heb ik gebruikt om eens na te denken over mijn toekomst en besloten dat die niet in Lelystad ligt. De komende maanden ga ik rustig kijken waar ik mijn volgende uitdaging ga vinden'.

Om die reden is in goed overleg besloten dat Schepers per direct zijn functie zal neerleggen. Het college van Lelystad zal op korte termijn op zoek gaan naar een opvolger. Schepers: 'Lelystad is mooier dan veel mensen denken en er liggen zeker kansen voor de toekomst. Ik wens de stad en de organisatie het allerbeste toe'.