Lelystad krijgt met Cultuurparade nieuw evenement

Lelystad - Nieuw bij De Kubus in Lelystad is de Cultuurparade. Dit is een festival waarbij muzikanten, dansers, artiesten en (amateur)kunstenaars in alle hoekjes en gaatjes van het gebouw De Kubus optreden.

Wie wil optreden tijdens de parade kan zich opgeven. De Cultuurparade vindt plaats op zondag 28 november van 13.00 tot 17.00 uur.

De Cultuurparade biedt fijne en intieme optredens, maar ook grotere gezelschappen kunnen op het podium in de grote zaal hun kunsten vertonen. Kubus kan op deze manier vele artiesten, die natuurlijk graag optreden, een spotlight bieden.

[De tekst gaat verder na de foto]

Optredens op verschillende plekken en momenten 

De Cultuurparade is een combinatie van de Dag van de Amateurkunst en het Huiskamerfestival. Op verschillende plekken en momenten zijn er optredens, dus het publiek rouleert tussen de optredens. De mogelijkheid bestaat om meerdere keren op te treden.

Intendant Amateurkunst Aino Merits vertelt enthousiast: ‘Al anderhalf jaar is het niet mogelijk geweest om iets ‘‘live’’ te organiseren. Nu kan dat wel weer, gelukkig. Artiesten krijgen bij de Cultuurparade de kans om zichzelf te laten zien.’

Alle disciplines zijn welkom

In eerste instantie is Kubus op zoek naar artiesten die zich hiervoor willen aanmelden. Dat kan individueel, maar ook als groep of vereniging. Alle disciplines zijn welkom.

Aanmelden kan tot 18 oktober via de website van De Kubus.