Helpen bij de druivenoogst in biologische wijngaard El Placer

Lelystad - In de biologische wijngaard El Placer van Johan Rippen en Lidwien Vos de Wael aan de Groene Velden 140 in Lelystad worden de druiven weer geoogst. FlevoVelt helpt een handje bij de pluk op zaterdag 16 oktober van 9.00 tot 16.00 uur. Wie wil helpen is welkom.

Tijdens de koffie vertelt Johan over de biologische wijnproductie van El Placer. Daarna gaat iedereen de wijngaard in waar nog wat instructie wordt gegeven.

Druivensoorten Regent en Rondo

Johan en Lidwien verbouwen op hun wijngaard in het noorden van Lelystad sinds 2000 de druivensoorten Regent en Rondo, waar ze heerlijke rode en rosé wijnen van maken. Naast wijn maken ze diverse likeuren, grappa en al naar gelang het seizoen ook verjus. 

Wijnproeverij

Aan het eind van de middag is er voor de druivenplukkers een wijnproeverij. Meedoen is gratis en inclusief koffie/thee met koek en lunch.

Wie wil helpen dient wel een eigen snoeischaar mee te nemen. Geadviseerd wordt waterdichte laarzen of schoenen aan te doen en een regenjas mee te nemen. Bij erg slecht weer gaat de samenwerkdag wellicht niet door.

Inschrijving via flevovelt@velt.nu.