Lelystadse beeldend kunstenaar Martine Bakker viert 75e verjaardag met overzichtstentoonstelling in Batavialand

Lelystad - Beeldend kunstenaar Martine Bakker uit Lelystad staat in de schijnwerpers bij Batavialand met een overzichtstentoonstelling van haar werk. De tentoonstelling, die donderdag werd geopend door burgemeester Mieke Baltus, is door bezoekers van het museum te bezichtigen tot en met 16 januari 2022.

De tentoonstelling is een initiatief van de stichting ‘Ingelijst en Uitgelicht’ die ten doel heeft om in Flevoland een vaste plek te creëren waar kunstenaars hun werken kunnen tentoonstellen. De samenwerking met Batavialand is bijzonder te noemen omdat dit museum gewoonlijk vooral exposities toont over de geschiedenis van Flevoland.

[De tekst gaat verder na de foto]

Met de tentoonstelling geeft Batavialand ruimte aan het perspectief van een belangrijke kunstenaar. Martine Bakker heeft in de loop der jaren een groot aantal Flevolandse persoonlijkheden en onderwerpen op het doek vastgelegd. De expositie toont de volle breedte van de creativiteit van de kunstenaar: een rijke verzameling vervaardigd met behulp van verschillende technieken, met als rode draad de zelfportretten, tekeningen en schilderijen van anderen en van dieren.

Bij de tentoonstelling is een bijbehorend boek over de kunstenaar en haar werk gemaakt. De eerste exemplaren van dit boek werden donderdag overhandigd aan de kunstenaar en aan de burgemeester van Lelystad. Het boek is te koop in de museumwinkel van Batavialand.